priprema

  1. Grožđice operite (najbolje je da uzmete one koje nisu tretirane sumporom) pa ih smiksajte u blenderu s narančinim sokom. Smjesu ulijte u lonac za kuhanje.
  2. Ribize operite, posušite i vilicom skinite s grančica. I njih smiksajte u blenderu (po želji pire od ribiza protisnite kroz cjedilo da se uklone sjemenke).
  3. Pire od ribiza dodajte u lonac pa sve pospite sredstvom za kuhanje džema pomiješanim s odgovarajućom količinom šećera (prema uputi na pakiranju).
  4. Stavite na vatru i pustite da zakipi. Umiješajte preostali šećer te ponovno pustite da zakipi, a zatim kuhajte još 5 minuta.
  5. Vrući džem ulijte u zagrijane sterilizirane staklenke, dobro zatvorite pa ostavite da se ohladi.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte