PRIPREMA

  1. Jabuke očistite i narežite na kockice ili naribajte. Prelijte ih limunovim sokom. Đumbir ogulite i narežite na ploške.
  2. Jabuke, sok od jabuka, đumbir i limunovu koricu stavite u lonac te dodajte prstohvat soli.
  3. Kuhajte na srednjoj vatri dok ne zakipi, a tada nastavite kuhati otklopljeno 15 minuta kako bi ispario višak tekućine.
  4. Sredstvo za pripremu džema pomiješajte s dijelom šećera (prema uputi na pakiranju) i umiješajte u jabuke.
  5. Stavite na vatru, a kad zakipi, postupno dodajte ostatak šećera, i to po otprilike 100 g; svaki put pustite da smjesa ponovno zakipi prije nego što dodate sljedeću količinu šećera.
  6. Kada dodate sav šećer, neprestano miješajući, kuhajte dok ponovno ne zakipi, a tada kuhajte još 3 minute.
  7. Ulijte u vruće sterilizirane staklenke. Dobro zatvorite pa ostavite da se ohladi.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte