PRIPREMA

  1. Jabuke očistite, ogulite i nasitno narežite. Stavite ih u velik lonac pa im dodajte sok od grožđa. Kuhajte na jakoj vatri.
  2. Kad zakipi, nastavite kuhati 15 minuta, odnosno koliko je potrebno da jabuke omekšaju.
  3. Dobivenu smjesu zgnječite ili izmiksajte štapnim mikserom (ako želite da u džemu bude komadića voća, prije toga dio odvojite i dodajte poslije miksanja).
  4. Sredstvo za pripremu džema pomiješajte s dijelom šećera (prema uputi na pakiranju) i umiješajte u prokuhano voće.
  5. Pustite da zakipi pa postupno dodajte ostatak šećera. Neprestano miješajući, kuhajte dok ponovno ne zakipi, a tada kuhajte još 3 minute.
  6. Maknite s vatre i umiješajte nasjeckane bademe. Dobro promiješajte i ulijte u vruće sterilizirane staklenke. Dobro zatvorite i ostavite da se ohladi.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte