PRIPREMA

  1. Jabuke i kruške očistite i naribajte ili nasitno narežite. Odmah ih prelijte limunovim sokom.
  2. Mahune vanilije prerežite po dužini te dodajte voću. Stavite na vatru i kuhajte dok ne omekša, oko 15 minuta.
  3. Sredstvo za pripremu džema pomiješajte s dijelom šećera (prema uputi na pakiranju) i umiješajte u prokuhano voće.
  4. Kuhajte dok ne zakipi pa postupno dodajte ostatak šećera. Neprestano miješajući, kuhajte dok ponovno ne zakipi, a tada kuhajte još 3 minute.
  5. Maknite s vatre i izvadite mahune vanilije pa ih narežite na manje komade.
  6. Vrućim džemom napunite vruće sterilizirane staklenke; pritom u svaku dodajte podjednak dio komadića vanilije. Dobro zatvorite i ostavite da se ohladi.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte