priprema

  1. Jagode operite i očistite. Prerežite ih popola po dužini i stavite u velik lonac.
  2. Cvjetove bazge primite za grančicu tako da su okrenuti prema dolje i dobro protresite kako biste uklonili bube koje se znaju zavući među cvjetiće.
  3. Uzmite dva cvijeta pa otkinite desetak cvatića pazeći da ne otkinete i zelene grančice. Lagano ih zgnječite i dodajte jagodama te ih kuhajte zajedno otprilike 5 minuta, odnosno dok jagode ne omekšaju.
  4. Potom ih zgnječite gnječilicom za krumpir pa dodajte šećer i agar-agar te promiješajte.
  5. Dodajte i očišćene cvatiće preostala dva cvijeta bazge te svježe iscijeđen limunov sok. Kuhajte na srednjoj vatri dok ne zakipi; pritom, ako ih ima, oberite zelene peteljke bazge.
  6. Kad zakipi, kuhajte nekoliko minuta, a zatim džem ulijte u oprane i sterilizirane staklenke te čvrsto zatvorite.

Izvor: Sensaklub.hr

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte