priprema

  1. Jagode operite, očistite i narežite. Jabuku ogulite, očistite od sjemenki i narežite na sitne kockice. U velik lonac stavite jagode te narančin ili limunov sok.
  2. Lonac stavite na srednje jaku vatru. Pustite da zakipi pa dodajte narezanu jabuku. Smanjite vatru tako da smjesa lagano krčka pa kuhajte 25 do 30 minuta.
  3. Ostavite da se malo ohladi, pa tek onda dobro umiješajte med i više nemojte kuhati (kako bi se sačuvala hranjiva svojstva meda).
  4. Ulijte u sterilizirane staklenke, dobro zatvorite pa kad se ohladi na sobnu temperaturu, pohranite u hladnjak, gdje može stajati do dva tjedna.
  5. Želite li da ovaj džem traje dulje te da ga možete čuvati izvan hladnjaka, pripremite ga sa sredstvom za pripremu džema prema uputi na pakiranju; u tom slučaju možete izostaviti jabuku jer prašak za kuhanje džema sadrži pektin.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte