PRIPREMA

  1. Kupine operite i zgnječite pa protisnite kroz cjedilo da uklonite sjemenke. Kruške očistite, prelijte limunovim sokom pa stavite u manji lonac s ½ čaše vode.
  2. Kuhajte 10-ak minuta, odnosno dok ne omekšaju. Maknite s vatre i smiksajte štapnim mikserom.
  3. Pire od krušaka i pire od kupina stavite u čist lonac te dodajte cimet.
  4. Sredstvo za pripremu džema pomiješajte s dijelom šećera (prema uputi na pakiranju) i umiješajte u voćni pire.
  5. Stavite na vatru, a kad zakipi, postupno dodajte ostatak šećera. Neprestano miješajući, kuhajte dok ponovno ne zakipi, a tada kuhajte još 3 minute.
  6. Ulijte u vruće sterilizirane staklenke, dobro zatvorite i ostavite da se ohladi.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte