priprema

  1. Nektarine operite, očistite od koštica i nasitno nasjeckajte. Limune dobro operite, prerežite ih popola te iscijedite sok, a kore sačuvajte.
  2. Mahunu vanilije prerežite po dužini pa tupom stranom noža sastružite sjemenke.
  3. U širok lonac stavite narezane nektarine, prelijte ih limunovim sokom te im dodajte sjemenke i mahunu vanilije kao i polovice iscijeđenih limuna.
  4. Dobro promiješajte pa ostavite da odstoji neko vrijeme da se prožmu okusi.
  5. Sredstvo za kuhanje džema pomiješajte s dijelom šećera (prema uputi na pakiranju) te ga pospite po nektarinama i dobro promiješajte. Stavite na srednje jaku vatru.
  6. Kad zakipi, postupno umiješajte ostatak šećera te, neprestano miješajući, pustite da ponovno zakipi. Kuhajte još 3 minute.
  7. Maknite s vatre i skinite pjenu s površine pa još vruć džem ulijte u zagrijane sterilizirane staklenke. Dobro zatvorite i ostavite da se potpuno ohladi.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte