priprema

  1. Trešnje operite i očistite od koštica te narežite. Crvene ribice operite pa vilicom skinite bobice s peteljki.
  2. Bobice potom lagano zgnječite te protisnite kroz cjedilo da se uklone sjemenke. Nektarine ogulite, očistite od koštica te nasitno narežite.
  3. Voće stavite u širok lonac, prelijte limunovim sokom i dobro promiješajte. Pospite sredstvom za pripremu džema pomiješanim s dijelom šećera (prema uputi na pakiranju) te dobro promiješajte.
  4. Stavite na jaku vatru i, miješajući, pustite da zakipi. Zatim uspite šećer i kuhajte uz miješanje dok se šećer ne rastopi. Kad smjesa ponovno zakipi, kuhajte 3 minute.
  5. Maknite s vatre, skinite pjenu i ulijte u vruće sterilizirane staklenke. Dobro zatvorite i ostavite da se ohladi pa pohranite na tamno i hladno mjesto.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte