priprema

  1. Razmrvite kvasac i pomiješajte ga s malo mlakog mlijeka, 1 čajnom žličicom šećera i 1 žlicom brašna te ostavite da se diže na toplom.
  2. Ostatak brašna stavite u zdjelu zajedno sa šećerom. Dodajte sol, žumanca, ostatak toplog mlijeka te na kraju dodajte i smjesu od kvasca.
  3. Izradite glatko tijesto i ostavite još oko 40 minuta na toplom da se diže. Za kremu pomiješajte mlijeko i šećer.
  4. Kada mlijeko uzavre, dodajte puding od vanilije, vrhnje za kuhanje i žumanca. Na radnoj površini razvaljajte tijesto (veličine otprilike 30×40 cm i debljine oko 4 mm).
  5. Režite ga na kvadrate veličine 10×10 cm. Tijesto napunite kremom od vanilije i džemom od višanja te oblikujte ‘džepiće’.
  6. Ostavite još neko vrijeme da odstoje, a prije pečenja premažite jajem. Pecite na 180 stupnjeva oko 30 minuta. Kad se ohlade, pospite šećerom u prahu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte