priprema

  1. Zakuhajte mlijeko, 125 ml vode, sol i maslac. Dodajte brašno pa miješajte pjenjačom dok se tijesto kao knedla ne počne odvajati od dna posude.
  2. Umiješajte 1 jaje, kratko ohladite. Ostala jaja dodavajte jedno po jedno uz miješanje. Zagrijte pećnicu na 225 stupnjeva.
  3. Tijestom napunite slastičarsku špricu. Istiskujte 10 cm dugačke eklere na lim. Pecite ih 25 do 30 minuta (ne otvarajte pećnicu!).
  4. Izvadite ih, odmah vodoravno prerežite i ohladite. Jagodeoperite, očistite, prepolovite i zasladite šećerom. Istucite čvrsti šlag od vrhnja, vanilin šećera i učvršćivača.
  5. Donji dio eklera pokrijte jagodama, na njih istisnite šlag. Pokrijte gornjim dijelom tijesta. Pospite šećerom u prahu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte