priprema

  1. Za kremu sitno nasjeckajte bijelu čokoladu. Stavite u lonac kiselo vrhnje i šećer u prahu pa ih zagrijte, dodajte narezanu čokoladu te je otopite uz miješanje.
  2. Ostavite da se malo ohladi. Stucite slatko vrhnje da bude polučvrsto pa u njega malo-pomalo umiješajte čokoladu s vrhnjem.
  3. Kremu potom premjestite u hladnjak. Odrežite biskvitu tvrdi, hrskavi rub, a mekani dio narežite na kockice veličine zalogaja.
  4. Proberite maline, kratko ih properite i oprezno posušite kuhinjskim papirom.
  5. Stavite kockice biskvita u veliku staklenu zdjelu, pokapajte ih rakijom pa po njima složite dio malina i kremu od čokolade.
  6. Po želji preko kreme od čokolade stavite sloj šlaga od tučenog slatkog vrhnja. Na vrh stavite ostatak malina i nastrugane rolice bijele čokolade.
  7. Trifle od malina mora prije posluživanja odstajati najmanje 2 sata u hladnjaku.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte