priprema

  1. Za tijesto prvo pomiješajte 130 g brašna, šećer u prahu, škrob i sol. Dodajte maslac narezan na listiće i brzo umijesite prhko tijesto.
  2. Umotajte tijesto u prozirnu foliju pa ga ostavite 30 min u hladnjaku. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  3. Razvaljajte ohlađeno tijesto na pobrašnjenoj površini pa njime obložite namašćeni okrugli kalup promjera 24 cm.
  4. Stavite gore komad papira za pečenje, suhe grahorice i pecite tijesto za početak 15 min bez nadjeva. Zatim ga izvadite iz pećnice, a papir i grah odstranite.
  5. Vrhnje za nadjev izmiješajte vilicom u glatku kremu, potom dodajte jaja, šećer, 40 g brašna, limunov sok i koricu te sve dobro izmiješajte.
  6. Polupečeno tijesto premažite kremom, vratite u pećnicu i pecite još 30-ak min na istoj temperaturi.
  7. Kad je pita gotova, izvadite je, oslobodite iz kalupa i stavite da se hladi 2 sata na rešetki za kolače.
  8. Stucite ostatak vrhnja od kreme s vrhnjem za šlag. Premažite njime pitu od limuna.
  9. Operite limun u vrućoj vodi, posušite kuhinjskim papirom i polovicu narežite na sasvim tanke ploškice. (Iskoristite ostatak limuna za nešto drugo).
  10. Ukrasite pitu ploškicama limuna i, po želji, listićima matičnjaka.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte