priprema

  1. Protisnite sir i dodajte 100 g kokosa, 100 g brašna, vanilin šećer, malo soli, šećer, lagano razmućeno jaje i 3/4 otopljene ili naribane čokolade. Dobro izmiješajte i ostavite pokriveno u hladnjaku na pola sata.
  2. Oblikujte okruglice (veličine marelica) i uvaljajte ih u ostatak brašna. Kuhajte ih u kipućoj vodi 5 minuta, dok ne isplivaju na površinu.
  3. Stavite šećer i vodu na vatru, dodajte cimet i sol pa kuhajte dok se malo ne karamelira. Sklonite s vatre pa umiješajte maslac i rum.
  4. Skuhane okruglice stavite na veliki tanjur, prelijte ih pripremljenim preljevom i pospite preostalim kokosom i čokoladom.

Po želji, prelijte čokoladnim ili voćnim preljevom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte