priprema

  1. Kalup za pečenje premažite maslacem. Ugrijte malo mlijeka pa u njega razmrvite kvasac. Dodajte žličicu šećera pa miješajte dok se kvasac ne rastopi.
  2. Ostavite da odstoji 20 minuta. Prosijte brašno u posudu, u sredini napravite udubinu pa u nju ulijte mlijeko s kvascem.
  3. Dodajte preostali šećer, vanilin šećer, med, jaje, prstohvat soli i preostalo toplo mlijeko. Na kraju dodajte rastopljeni maslac.
  4. Miksajte nastavcima za tijesto dok ne dobijete glatko, kompaktno tijesto koje se u obliku kugle odvaja od dna posude.
  5. Pospite ga s malo brašna, pokrijte krpom i stavite na toplo mjesto da se udvostruči volumen. Još jednom premijesite tijesto pa ga razvaljajte i stavite u lim.
  6. Pomiješajte naribani marcipan, jaja i med. Umiješajte rum i lješnjake pa time premažite tijesto.
  7. Breskve prelijte vrelom vodom, ogulite i narežite na polovice. Utisnite ih u tijesto.
  8. Za mrvice: u prosijano brašno umiješajte šećer i vanilin šećer, dodajte narezani maslac te hladnim rukama napravite mrvice.
  9. Pospite po breskvama i pecite oko 45 minuta. 15-ak minuta prije kraja pečenja pospite narezanim bademima.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte