priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Čokoladu natrgajte na manje komade te rastopite na pari. Jaja razdvojite na bjelanca i žumanca.
  2. Maslac, sobne temperature, pjenasto smiksajte sa šećerom. Umiješajte rastopljenu čokoladu žumanca, a zatim i mljevene bademe i čokoladu.
  3. Od bjelanaca stucite čvrst snijeg pa ih pažljivo i rahlo umiješajte u smjesu pazeći da se sasvim spoje s njom.
  4. Žlicom stavite u kalup za tortu promjera 24 cm, poravnajte površinu i pecite 40 minuta. Ostavite da se ohladi, a zatim prerežite vodoravno.
  5. Za kremu na pari rastopite čokoladu u vrhnju. Miješajte dok ne postane sasvim glatko.
  6. Ostavite da se ohladi (pri čemu će postati gušća), a za to vrijeme tu i tamo promiješajte.
  7. Donji dio torte premažite džemom od malina ili šumskog voća, a zatim i polovinom čokoladne kreme.
  8. Poklopite gornjim dijelom torte pa je cijelu premažite ostatkom kreme. Do posluživanja držite u hladnjaku.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte