priprema

  1. Navedena količina sastojaka dovoljna je za 20-30 malih fritula. Kvasac pomiješajte s toplom vodom i medom. Ostavite da odstoji desetak minuta.
  2. U zdjelu stavite brašno, sol, koricu limuna i rum. U sredini napravite rupu u koju ćete staviti kvasac.
  3. Smjesu treba dobro promiješati pa umijesiti da postane kompaktna poput smjese za kruh. Ostavite je da odstoji na toplom 40-ak minuta dok se ne udvostruči.
  4. U veliki lonac ulijte puno ulja (do pola lonca) i zagrijte dok ne postane vruće. Iz smjese oblikujte kuglice, odnosno fritule, pa ih lagano, jednu po jednu, pazeći da se ne dotaknu, polažite u ulje i vrtite žlicom ili kuhačom kako bi se ispekle sa svih strana. Trebaju biti zlatnožute.
  5. Svaku fritulu zatim odložite na papirnati ubrus koji će upiti višak ulja. Prije posluživanja stavite fritule u zdjelu i pospite šećerom u prahu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte