priprema

  1. Narežite maslac na kockice. Zamijesite s preostalim sastojcima za tijesto te s 1-2 žlice hladne vode. Omotajte prozirnom folijom te stavite na 30 minuta u hladnjak.
  2. Ohlađeno tijesto razvaljajte između dva papira za pečenje (koje lagano pobrašnite) u krug promjera 28 cm. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
  3. Razmutite jaja, šećer, vanilin šećer, bademovo mlijeko, škrob i bademe. Raspodijelite po tijestu. Operite i očistite voće, nektarine prerežite pa uklonite koštice.
  4. Borovnice dobro osušite. Oboje raspodijelite po preljevu, rubove tijesta preklopite preko nadjeva. Pecite oko 35 minuta.
  5. Po želji pospite šećerom u prahu i ukrasite svježim borovnicama.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte