priprema

  1. U posudi pjenasto izradite žumanca sa šećerom i maslacem. U tu smjesu prosijte brašno s praškom za pecivo, prelijte vodom ili mlijekom pa izradite glatko tijesto.
  2. Pekač dimenzija 20 x 30 cm obložite papirom za pečenje. Od tijesta odvojite otprilike trećinu, umotajte u prozirnu foliju i stavite u zamrzivač.
  3. Preostalo tijesto možete razvaljati na foliji ili ga direktno utisnuti na dno pekača.
  4. Voće operite i osušite, veće komade prerežite, prema potrebi očistite od koštica ili grubo izribajte (jabuke). Pomiješajte voće i vanilin šećer, 50 g šećera i bademe.
  5. Smjesu rasporedite po tijestu te izravnajte. Izradite čvrsti snijeg od bjelanaca, umiješajte šećer i škrobno brašno pa miješajte dok smjesa ne postane sjajna.
  6. Na kraju dodajte ocat pa snijeg rasporedite po sloju voća. Po vrhu ravnomjerno naribajte preostalo tijesto iz hladnjaka.
  7. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170–180 °C 40-45 minuta. Ako tijesto počne jako tamnjeti po vrhu, prekrijte ga aluminijskom folijom.
  8. Kad se ispeče i ohladi, narežite na kocke.

Savjet

Ako kao nadjev koristite jabuke, dodajte malo mljevenog cimeta. Gotove Grofičine kocke možete ukrasiti tankim listićima badema.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte