priprema

  1. Pomiješajte brašno, šećer i sol te prosijte na radnu površinu. Posred napravite udubljenje te stavite unutra jaje. Po rubu raspodijelite komadiće maslaca.
  2. S pomoću noža sve zrnasto nasjeckajte. Zamijesite glatko tijesto, omotajte ga folijom te stavite na 30 minuta u hladnjak. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
  3. Namastite kalup za pitu promjera 24 cm. Tijesto izvaljajte na pobrašnjenoj površini pa obložite kalup i oblikujte rub.
  4. Na to stavite papir za pečenje i orašaste plodove. Pecite oko 15 minuta, a potom uklonite papir i plodove.
  5. Operite naranče vrućom vodom, posušite ih, naribajte koru jedne naranče, a drugu ogulite nožem za guljenje. Iz obje istisnite sok.
  6. Kremasto pomiješajte žumanca, šećer i škrob, a potom umiješajte kondenzirano mlijeko. Umiješajte i sok te narančinu koru.
  7. Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva. Kremu stavite na hladan biskvit pa pecite oko 30 minuta. Ohlađenu pitu ukrasite ploškama naranče.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte