priprema

  1. Brzo umijesite tijesto od integralnog brašna, maslaca, meda i jajeta, umotajte ga u prozirnu foliju i ostavite 60 minuta u hladnjaku.
  2. Kruške ogulite, ali tako da im ostanu peteljke, a koštice im odozdo izvadite nožem.
  3. U loncu zakuhajte 125 ml vode sa šećerom, uronite kruške pa ih poklopljene kuhajte 6 minuta na tihoj vatri. Izvadite ih i ocijedite. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  4. U međuvremenu razvaljajte ohlađeno tijesto na pobrašnjenoj radnoj plohi te njime obložite valoviti kalup za pitu (ø 26 cm).
  5. Uzmite jaja za nadjev pa im odvojite žumanca od bjelanaca. Stucite snijeg od bjelanaca, a žumanca pjenasto izmiksajte s medom.
  6. Umiksajte brašno pomiješano s bademima, a na kraju pažljivo umiješajte i snijeg od bjelanaca.
  7. Pripremljenom smjesom premažite tijesto te po njemu rasporedite kruške lagano ih utiskujući. Pospite krostatu bademima, stavite je u pećnicu i pecite 55 minuta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte