priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Stavite jednu jabuku na stranu, a ostale ogulite, odstranite im koštice, narežite ih na kockice i odmah izmiješajte sa 2 žlice soka
    od limuna.
  2. Pjenasto stucite jaja sa 150 g šećera te umiješajte brašno, prašak za pecivo i kockice jabuka.
  3. Biskvitnu smjesu izlijte u kalup za torte (promjera 26 cm) kojem ste namastili samo dno, stavite je u pećnicu i pecite 45 min. Šljive operite i očistite od koštica.
  4. Narežite 500 g voća na kriške, zakuhajte sa sokom od višanja pa uz miješanje uspite prašak za preljev i 25 g šećera.
  5. Biskvit prerežite u dva lista te oko donjeg zatvorite čisti okvir kalupa za torte. Gore rasporedite nadjev od šljiva i ostavite kolač 60 min u hladnjaku.
  6. Omekšajte želatinu u vodi. Izmiksajte jogurt s preostalih 50 g šećera, sokom od limuna i koricom pa dodajte otopljenu želatinu.
  7. Čim se krema počne želirati, umiješajte u nju 200 ml tučenog slatkog vrhnja, razmažite je po šljivama i poklopite drugim biskvitom.
  8. Ostavite tortu u hladnjaku još 2 sata. Skinite okvir kalupa. Napravite šlag od ostatka vrhnja i njime premažite tortu.
  9. Sačuvanu jabuku i šljive narežite na sasvim tanke kriščice, jabuku nakapajte ostatkom limuna te oboje kao ukras poslažite po torti. Po želji ukrasite listićima badema.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte