priprema

  1. U toplome mlijeku rastopite kvasac. Dodajte brašno, maslac, šećer i sok te dobro umijesite. Pokrijte tijesto i ostavite da se diže oko 45 minuta.
  2. Zavrijte mlijeko i maslac pa umiješajte gris, kuhajte 5 minuta, maknite s vatre pa ostavite još nekoliko minuta da gris pokupi tekućinu. Umiješajte mak, šećer i rum.
  3. Izmiksajte žumanjke, maslac, šećer i vanilin šećer u kremu pa dodajte mlijeko, sir, škrobno brašno, limunovu koricu, pola limunova soka i grožđice.
  4. Još jednom premijesite tijesto, razvaljajte ga u namašćeni lim i ostavite da odstoji 15-ak minuta. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  5. Oguljene jabuke prerežite napola i očistite te zaobljenu površinu nareckajte nožem. Nakapajte ih ostatkom limunova soka.
  6. Na tijesto namažite najprije kremu od sira, zatim kremu s makom te na kraju utisnite polovice jabuke. Pecite oko 45 minuta.
  7. Još topao kolač premažite otopljenim maslacem. Po želji ukrasite listićima svježe metvice.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte