priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Kakao prosijte u veću posudu i prelijte kipućom vodom. Dobro promiješajte. Na to stavite jaja, mlijeko i šećer te dobro smiksajte.
  2. Zatim dodajte maslac sobne temperature (ili ulje). Na to prosijte brašno pomiješajte s praškom za pecivo. Sve dobro umiješajte, ali nemojte previše miksati.
  3. Biskvitnu smjesu izlijte u kalup za tortu (ø 26 cm) kojem ste dno obložili papirom za pečenje i pecite u pećnici oko 35 min.
  4. Pečeni biskvit izvadite iz pećnice i ohladite pa ga prerežite na dva lista. U zakuhano slatko vrhnje dodajte sjeckanu čokoladu i miješajte je dok se ne otopi.
  5. Čokoladu s vrhnjem ostavite preko noći u hladnjaku, a sutradan je izmiksajte da dobijete čvrstu, pjenastu kremu.
  6. Donji list biskvita premažite s oko 2/3 kreme pa poklopite drugim listom. Tortu premažite preostalom kremom te je pospite kakaom i šećerom u prahu.
  7. Ako želite, možete je ukrasiti ružicama šlaga, čokoladnim bombonima ili svježim cvijećem.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte