PRIPREMA

  1. U veću zdjelu prosijte brašno pa ga pomiješajte s instant-kvascem. Dodajte sve ostale sastojke. Mikserom s nastavcima za dizano tijesto miksajte srednjom brzinom 2-3 minute.
  2. Zdjelu pokrijte nauljenom plastičnom folijom ili čistom kuhinjskom krpom. Ostavite na toplome 1 sat.
  3. Zatim tijesto prebacite na lagano pobrašnjenu radnu plohu i razvaljajte u obliku pravokutnika kojemu je duža strana jednaka dužini kalupa u kojemu ćete peći orahnjaču.
  4. Premažite nadjevom i smotajte pa stavite u kalup tako da je spoj dolje. Pokrijte i ostavite da se diže još 30-ak minuta.
  5. Za to vrijeme pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva. Orahnjaču pecite 40 minuta.
  6. Za nadjev pomiješajte orahe i šećer pa ih prelijte zagrijanom mlijekom. Umiješajte naribanu čokoladu te, ako želite, malo ruma ili cimeta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte