Jesenski kolač

Sastojci
za Tijesto
Za ukras
priprema
- Pomiješajte kvasac, 1 žličicu šećera, žlicu brašna, malo mlakog mlijeka i pustite da se sve diže.
- Izmiksajte ostatak brašna sa šećerom, solju, naribanim marcipanom, jajima, kvascem, rastopljenim maslacem i ostatkom mlijeka.
- Zamijesite tijesto i pustite da odstoji. Operite jabuke i kruške, uklonite im jezgre, izrežite na kriške i poprskajte limunovim sokom.
- Tanko razvaljajte tijesto na veličinu pravokutnog lima koji ste obložili papirom za pečenje. Pokrijte ga kriškama jabuka i krušaka.
- Dodajte zatim bobice grožđa i pospite sve šećerom u prahu. Pecite kolač na 180 °C oko 40 minuta. Zagrijte pekmez i procijedite kroz cjedilo.
- Kada se kolač ispeče, premažite voće vrućom marmeladom. Pospite kolač amarettima i pustite da se ohladi.
Podijeli recept s nama
Pošalji
Prikaži sve recepte