priprema

  1. Kvasac razmrvite u zdjelu pa dodajte 1 žlicu brašna, 1 žlicu šećera i pola žlice mlakog mlijeka.
  2. Promiješajte sve sastojke pa ih ostavite oko 15 minuta na toplome mjestu, dok kvasac ne nabubri.
  3. Ostatak brašna pomiješajte s ostatkom šećera, solju i nasitno naribanom koricom limuna.
  4. Dodajte komad omekšalog maslaca, nakon toga umiješajte i smjesu s kvascem i žumance pa sve sastojke dobro promiješajte.
  5. Smjesu prelijte ostatkom mlijeka, stavite je na pobrašnjenu površinu, a zatim mijesite sve dok tijesto ne bude glatko, elastično i čvrsto.
  6. Tijesto stavite u zdjelu, prekrijte ga kuhinjskom krpom i ostavite da se diže otprilike sat vremena. Nakon toga tijesto još jednom kratko promijesite.
  7. Dignuto tijesto podijelite na 12 dijelova jednake veličine. Iz svakog dijela oblikujte valjak, koji zatim smotajte u oblik puževe kućice ili u uže.
  8. Oblikovano tijesto složite u lim obložen papirom za pečenje i ostavite ga da se diže još 30 minuta.
  9. Nakon toga premažite tijesto razmućenim jajetom pa ga stavite u pećnicu unaprijed zagrijanu na 170 °C i pecite oko 20 minuta, dok ne poprimi zlatnosmeđu boju.
  10. Pečene kruščiće premažite medom dok su još vrući.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte