priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva, Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Od bjelanjaka i i 4 žlice tople vode istucite čvrsti snijeg, uz dodavanje 125 g šećera.
  2. Pažljivo umiješajte i žumanjke. Na smjesu prosijte škrobno brašno, brašno, kakao i prašak za pecivo te dobro izmiješajte.
  3. Tijesto stavite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje, poravnajte ga i pecite oko 10 minuta.
  4. Pečeni biskvit istresite na krpu posutu šećerom, smotajte i ostavite da se ohladi. Namočite želatinu. Slatko vrhnje izmiksajte s običnim i vanilin šećerom.
  5. Želatinu otopite pa u nju umiješajte 3 žlice šlaga, a zatim tu smjesu izmiješajte s preostalim šlagom.
  6. Odmotajte biskvit i premažite ga šlagom. Dodajte očišćene i narezane jagode pa pomoću krpe smotajte u roladu. Pospite šećerom u prahu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte