priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Odvojite bjelanca od žumanaca. Pjenasto izradite maslac sa 100 g šećera i prstohvatom soli pa umiksajte jedno po jedno žumance.
  2. Umiješajte i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Polovicu tijesta izlijte u kalup za torte (promjera 24 cm) obložen papirom za pečenje.
  3. Stucite bjelanca u čvrst snijeg s prstohvatom soli postupno mu dodajući 150 g šećera. Miksajte sve dok se šećer posve ne otopi.
  4. Polovicom bezea premažite tijesto u kalupu, pospite sa 3 žlice listića badema i pecite oko 25 min. Kad je podloga pečena, izvadite je i oslobodite iz kalupa.
  5. Od ostatka tijesta, bezea i badema na isti način ispecite i drugu podlogu za tortu te je ostavite da se ohladi u kalupu.
  6. Operite bobičasto voće i rasporedite ga po podlozi u kalupu. Šećer karamelizirajte u lončiću, ali ga počnite miješati tek kada se počne otapati.
  7. Podlijte karamel i otopite sa sokom od grožđa. Izmiješate vino i škrob pa time povežite karamel, umakom prelijte voće pa ostavite tortu 60 min u hladnjaku.
  8. Potom stucite šlag od slatkog vrhnja, vanilin šećera i učvršćivača i njime premažite voće u kalupu. Gornji list narežite na trokute te ih posložite po torti.
  9. Na kraju tortu pospite šećerom u prahu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte