priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva.
  2. U posudu miksera stavite marcipan pa miksajte da se usitni u grudice veličine graška, oko 2 min. Dodajte šećer, polako, miksajući da se marcipan još više usitni.
  3. Potom polako, u 3 puta, dodajte bjelanca; svaki put dobro umiksajte u smjesu. Zatim smjesu miksajte velikom brzinom 4-5 minuta kako bi keksi bili lagani.
  4. Smjesu stavite u slastičarsku špricu i istisnite hrpice na lim obložen papirom za pečenje ili je stavljajte okruglom žlicom. Neka hrpice budu promjera 2 cm.
  5. Pecite na 190 stupnjeva 10 do 12 minuta, tako da samo malo potamne, a rubovi postanu hrskavi. Ostavite da se potpuno ohlade na rešetki.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte