priprema

  1. Pomiješajte maslac, obje vrste šećera, maslac od kikirikija, vaniliju i jaje, a zatim umiješajte brašno i sodu bikarbonu pa sve zajedno zamijesite u tijesto.
  2. Iz tijesta oblikujte kuglice, koje zatim položite u lim obložen papirom za pečenje tako da jedna od druge budu udaljene otprilike 3 cm.
  3. Kuglice uz pomoć žlice oblikujte u male pogačice, koje zatim pecite 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 175 °C.
  4. Za pripremu krokanta u lonac ulijte vodu, u kojoj zatim rastopite šećer. Miješajte dok smjesa ne poprimi tamnu boju, a zatim dodajte kikiriki, odnosno orašaste plodove.
  5. Promiješajte, kuhajte još neko vrijeme, a odmah zatim prelijte smjesu preko keksa pa pričekajte da se ohladi. Kekse možete i međusobno slijepiti čokoladnom kremom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte