priprema

  1. Razbijte jaje pa odvojite bjelance od žumanca. Od bjelanca i malo soli izradite čvrsti snijeg.
  2. Zatim postupno dodajte 2/3 šećera uz stalno miješanje dok snijeg na postane sjajan i gust.
  3. Preostali šećer miješajte sa žumancem i vanilin šećerom dok ne dobijete pjenu. U to pažljivo umiješajte prosijano brašno, a zatim i snijeg.
  4. Tijestom napunite slastičarsku vrećicu s ravnim krajem. Na limu koji ste obložili papirom za pečenje napravite krugove od smjese i pospite ih šećerom u prahu.
  5. Pecite oko 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 °C. Kada su keksići pečeni, premjestite ih na mrežicu i ostavite da se ohlade.
  6. Za sorbet zakuhajte vodu, dodajte šećer i ostavite da se otopi. Napravite sirup i ohladite ga. Bjelanca izradite u ne tako čvrst snijeg i umiješajte u sirup.
  7. Dodajte ohlađene propasirane kupine i pjenušac. Smjesu stavite u zamrzivač na 25-30 minuta.

Ako ne volite sitne sjemenke kupina, procijedite sok od kupina kroz gusto cjedilo. Ako niste ljubitelj alkohola ili pripremate sorbet za djecu, nadoknadite količinu pjenušca većom količinom propasiranih kupina.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte