priprema

  1. Stucite jaja sa šećerom. Dodajte prosijano brašno s kakaom i na kraju dodajte ulje. Izlijte tijesto u kalup za tortu (promjera 28 cm) i pecite na 160°C oko 45 minuta.
  2. Pustite potom da se ohladi u kalupu, istresite van i izrežite vodoravno u 4 kore. Zarežite kestene po pola i pecite ih na 180°C oko 30 minuta.
  3. Potom ih ogulite i izmiksajte u blenderu da dobijete kesten pire. Posebno izrežite omekšali maslac u male komadiće.
  4. Dodajte mu potom šećer u prahu i vanilin šećer te dobro istucite zajedno. Na kraju, dodajte kesten pire i liker od jaja pa podijelite kremu na 4 dijela.
  5. Modeliranje kestena: izmrvite jednu koru i umiješajte 1 dio kreme. Oblikujte rukama od smjese male kuglice.
  6. Razvaljajte marcipan masu na 5 mm debelu koru i izrežite na kvadrate promjera 6×6 cm. Položite jednu loptu u središte svakog kvadrata, umotajte je u marcipan i formirajte oblik kestena.
  7. 2/3 svakog kestena umočite u rastopljenu glazuru. Položite ih na papir i pustite da se stisnu. Kremom spojite dijelove torte i pustite da se stisne u hladnjaku.
  8. Zatim prelijte rastopljenom glazurom te ukrasite uz rub cca 1 cm lješnjacima te pustite da se sve stisne. Na kraju vrh torte ukrasite kestenima.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte