priprema

  1. Izrežite kestene poprijeko i pecite na 180°C oko 20 minuta. Pustite ih da se ohlade, ogulite ih i narežite na male komadiće.
  2. Zavrite mlijeko zajedno sa šećerom, dodajte kestene i pirjajte na laganoj vatri dok se sve ne smekša. Možete dodati mlijeka ako je potrebno. Pustite sve da se ohladi.
  3. Podijelite marcipan masu na komadiće veličine oraha. Pritisnite svaki komad, ispunite ga punjenjem od kestena pa od svega formirajte loptu, a potom nastojte cijelu smjesu oblikovati u oblik kestena.
  4. Kuglice položite na lim i pustite da se suše na sobnoj temperaturi 2 sata. Uronite kestene na pola u otopljenu čokoladnu glazuru, pustite da se glazura ukruti pa ih servirajte u papirnatim tuljcima.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte