priprema

  1. Pjenasto stucite maslac sa šećerom i malo soli, dodajte jaja pa nastavite miksati dok ne dobijete svijetlu, kremastu smjesu.
  2. Po maslacu i jajima prosijte smjesu brašna i praška za pecivo, dodajte 200 ml mlijeka te sve dobro promiješajte. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  3. Namastite duguljasti četvrtasti kalup (duljine 28 cm) pa u nj ulijte 2/3 biskvitne smjese.
  4. Ostatak smjese pomiješajte s kakaom i preostalim mlijekom, prelijte svijetlo tijesto u kalupu pa kroz tijesto spiralno prođite vilicom da dobijete mramorne šare.
  5. Kolač pecite u pećnici oko 60 min. Za to vrijeme otopite na pari mliječnu čokoladu i biljnu mast. Dobivenom glazurom premažite pečeni ohlađeni kolač pa ga po želji ukrasite rolicama čokolade.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte