PRIPREMA

  1. Zagrijte pećnicu na 200 °C.
  2. Odvojite bjelanca od žumanaca. Stucite bjelanca u čvrst snijeg.
  3. U drugoj posudi pjenasto stucite žumanca, šećer, vanilin šećer, koricu od limuna i sol.
  4. Umiješajte brašno, škrob i prašak za pecivo. Na kraju polako dodajte snijeg. Namažite smjesu na lim obložen papirom za pečenje te pecite 10-12 minuta.
  5. Očistite jagode pa polovinu izmiksajte sa šećerom u prahu. Omekšajte želatinu, istisnite, rastopite te umiješajte u pire. Stucite vrhnje u šlag. Kad pire počne želirati, umiješajte šlag. Usitnite 2/3 preostalih bobica pa umiješajte.
  6. Oko ohlađenog biskvita stavite kalup, premažite kremom te stavite na 3 sata u hladnjak.
  7. Ukrasite preostalim jagodama te narežite na kocke.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte