priprema

  1. Kuhajte crno vino dok se ne reducira na 50 ml. Za to vrijeme polučvrsto stucite slatko vrhnje sa šećerom, vanilin šećerom i koricom limuna pa umiksajte jedno po jedno jaje.
  2. Preko toga prosijte brašno, kakao i prašak za pecivo te sve dobro izmiješajte. Na kraju u biskvitnu smjesu primiješajte crno vino. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  3. Dublji pravokutni lim (35 x 24 cm) obložite papirom za pečenje, ulijte biskvitnu smjesu i razmažite je u jednoličnom sloju. Ogulite kruške, ali im ostavite peteljke.
  4. Prije punjenja potopite ih u hladnu vodu sa sokom od limuna. Potom ih ocijedite, odozdo im izdubite koštice i na njihovo mjesto stavite suhu šljivu.
  5. Punjene kruške utisnite okomito u biskvit pa sve pospite orasima. Kolač pecite u pećnici oko 70 min.
  6. Po potrebi nakon 60 min pokrijte ga aluminijskom folijom da previše ne potamni. Pečeni kolač ostavite da se ohladi u limu.
  7. U lončiću kratko prokuhajte med, sjemenke vanilije i koricu naranče. Aromatiziranim medom premažite kolač pa ga narežite na kocke.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte