PRIPREMA

  1. Zagrijte pećnicu na 220°C. Odvojite bjelanca od žumanaca. Stucite bjelanca i 30 g šećera u čvrst snijeg pa stavite u hladnjak. Kremasto pomiješajte žumanca i preostali šećer.
  2. Razmrvite dvopek. Pomiješajte ga s krokantom, kakaom, brašnom i škrobom. Zajedno sa snijegom dodajte smjesi od žumanaca.
  3. Premažite po limu obloženom papirom za pečenje (30 x 40 cm) te pecite oko 12 minuta.
  4. Prebacite biskvit na kuhinjsku krpu posutu šećerom, uklonite papir te ostavite da se ohladi.
  5. Očistite maline. Stucite vrhnje s 2 žlice vanilin šećera i rakijom u čvrst šlag.
  6. Prerežite vodoravno biskvit pa oko polovice stavite kalup za pečenje. Namažite 2/3 šlaga te pospite s 2/3 malina.
  7. Na to stavite drugu polovicu biskvita te pritisnite. Premažite preostalim šlagom pa stavite na 2 sata u hladnjak.
  8. Izmiksajte 1/3 preostalih malina s preostalim vanilin šećerom. Stavite preostale maline na kolač te poslužite pokapano pireom od malina.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte