priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Premažite maslacem pravokutni kalup. Pjenasto izmiksajte maslac sa šećerom i vanilin šećerom.
  2. Dodajte jaja jedno za drugim te liker. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo te umiješajte u smjesu. Smjesu ulijte u kalup i pecite oko 35 minuta.
  3. Za kremu namočite želatinu. Ribiz očistite i operite. Liker od jaja pjenasto istucite sa šećerom i vanilin šećerom. Zatim umiješajte svježi sir.
  4. Želatinu istisnite, rastopite u malo tekućine pa u nju umiješajte 3 žlice smjese od sira. Potom tu mješavinu dodajte preostaloj smjesi od sira i dobro promiješajte.
  5. Od slatkog vrhnja istucite šlag te ga dodajte smjesi od sira i voća.
  6. Za preljev očistite i operite ribiz. Pomiješajte škrobno brašno s malo vode. Bobice zakuhajte u poklopljenu loncu sa šećerom i 2 žlice vode.
  7. Zatim umiješajte razmućeno škrobno brašno, ostavite da kratko zakipi pa ostavite da se malo rashladi. Premažite po kremi od sira i ostavite u hladnjaku da se ohladi.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte