priprema

  1. Lješnjake stavite na lim i pecite 8 minuta u pećnici zagrijanoj na 140 °C, a kad se malo ohlade, istrljajte ih u krpi kako biste im skinuli kožicu.
  2. U manjem loncu otopite šećer s maslacem. Čim se šećer počne pretvarati u karamel, dodajte mu sjeckane lješnjake, dobro ih umiješajte i još kratko pržite na vatri zajedno sa šećerom, dok karamel ne postane rumen.
  3. Smjesu izlijte na papir za pečenje premazan uljem te je ostavite da se stisne. Očvrsnuli krokant prvo razlomite na komade, a potom fino sameljite.
  4. Bjelanca uz dodatak soka od limuna stucite u čvrsti snijeg pa malo-pomalo primiješajte šećer. U gotov beze pažljivo umiješajte kokosovo brašno.
  5. Dobivenu smjesu grabite žlicom i stavljajte na lim obložen papirom za pečenje u obliku malih hrpica ili je uz pomoć slastičarske vrećice istisnite po papiru u obliku kruga.
  6. Puslice pecite 50-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 110 °C, a zatim ih ostavite u odškrinutoj pećnici dok se ne ohlade. Ohlađene puslice odlijepite s papira.
  7. Od praška za puding s okusom vanilije, mlijeka i šećera skuhajte puding prema uputama na vrećici, a u gotov, vrući puding umiješajte žumanca.
  8. Kada se smjesa ohladi, u nju umiksajte krokant i izrađeni maslac. Dvije po dvije puslice spojite kremom od lješnjaka pa ih ukrasite otopljenom čokoladom.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte