priprema

  1. Pjenasto izradite maslac sa šećerom, koricom limuna i prstohvatom soli pa umiksajte jedno po jedno jaje.
  2. Posebno pomiješajte 400 g brašna s praškom za pecivo te ga naizmjence s mlijekom i rumom umiješajte u navedenu smjesu.
  3. Ako smjesa bude pregusta za razmazivanje po limu, ulijte u nju još malo mlijeka. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  4. Lim obložite papirom za pečenje pa u nj stavite 2/3 biskvitne smjese. Očistite borovnice, pospite ih ostatkom brašna pa ih ravnomjerno rasporedite po tijestu.
  5. Premažite ostatkom biskvitne smjese i pecite 50-60 min. Pečeni kolač izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.
  6. Prije posluživanja razrežite ga na kocke i po želji pospite šećerom u prahu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte