priprema

  1. Rastopite kvasac u 80 ml mlakog mlijeka. Umijesite brašno, sol, 50 g šećera
    i 75 g maslaca, poklopite i ostavite da se diže oko 45 minuta.
  2. Zatim zakuhajte 125 ml mlijeka i 30 g maslaca, umiješajte griz i ostavite oko 5 minuta da odstoji. Umiješajte brašno i 75 g šećera.
  3. Pjenasto pomiješajte žumance, 40 g maslaca i 50 g šećera. Dodajte preostalo mlijeko, sir, mak i škrob.
  4. Izvaljajte tijesto i obložite njime namašćeni kalup (promjera 26 cm). Po tijestu rasporedite smjesu od grisa.
  5. Ogulite jabuke, izdubite sredinu s košticama, a peteljke ostavite na jabukama. Zatim jabuke više puta zarežite i stavite na tijesto.
  6. Oko jabuka rasporedite smjesu od sira i maka. Jabuke premažite tekućim maslacem i potom kolač pecite oko 45 minuta.

Preporučujemo

Komentari

Tvoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte