priprema

  1. Od navedenih sastojaka uz dodatak 2 žlice hladne vode brzo umijesite glatko tijesto, umotajte ga u foliju i ostavite 30 minuta u hladnjaku.
  2. Jabuke ogulite, razrežite na četvrtine, odstranite im koštice i narežite ih na sitne kockice.
  3. Mahunu vanilije prorežite po dužini, stavite je u lonac s prutićem cimeta, sokom od limuna, 50 g šećera i narezanim jabukama pa sve zajedno prokuhajte 10-ak min.
  4. Tada maknite vaniliju i cimet te, kad se malo ohladi, nadjev usitnite štapnim mikserom.
  5. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Stucite bjelanca sa 2 žlice šećera, a zatim u snijeg postupno dodajte šećer i miksajte dok ne dobijete čvrsti beze.
  6. Tijesto razvaljajte i stavite u namašćeni lim (ne radite povišeni rub!), pospite ga mrvicama te ga premažite jabučnim nadjevom, a potom i bezeom.
  7. Pecite kolač u pećnici 20 minuta. Od brašna, maslaca narezanog na listiće i šećera umijesite prhke mrvice, njima pospite kolač i pecite ga još 30-ak min.
  8. Pečeni kolač ohladite u limu. Prije posluživanja pospite ga šećerom u prahu i narežite na kriške.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte