priprema

  1. Popržite lješnjake u tavi bez dodavanja masnoće pa ih prebacite na tanjur. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Obložite duboki lim papirom za pečenje.
  2. Pjenasto istucite maslac sa šećerom i korom od naranče. Umiješajte jedno po jedno jaje. Ogulite banane te jednu zgnječite.
  3. Pomiješajte brašno, lješnjake i prašak za pecivo. Zajedno sa zgnječenom bananom dodajte smjesi od maslaca.
  4. Dobivenu smjesu namažite na lim. Pecite oko 20 minuta pa ostavite da se ohladi.
  5. Pripremite jagode te ih prerežite. Narežite jednu bananu na ploške te nakapajte s 2 žlice soka od limuna.
  6. Kremasto pomiješajte mascarpone, 2 žlice soka od limuna i vanilin šećer pa time premažite ohlađeni kolač. Potom posložite jagode i banane.
  7. Napravite preljev za tortu prema uputama na pakiranju, prelijte preko voća te ostavite da se stisne. Narežite kolač na kocke.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte