priprema

  1. Marelicama ukriž zarežite kožicu, nakratko ih potopite u kipuću vodu, a zatim u hladnu pa ih ogulite. Zatim ih prepolovite i odstranite im koštice.
  2. Ako koristite marelice iz kompota tada ih ocijedite i posušite.
  3. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Pjenasto izmiksajte maslac sa šećerom, umiješajte jaja, dodajte brašno, prašak za pecivo i limunovu koricu te na kraju 5 žlica mlijeka.
  4. Za nadjev od maka prelijte mljeveni mak kipućim zaslađenim mlijekom, a kad se ohladi, dodajte maslac i rum.
  5. Odvojite 1/3 biskvitne smjese, pomiješajte je s makom i napunite u slastičarsku vrećicu s velikim okruglim otvorom.
  6. Ostatak biskvitne smjese razmažite po limu obloženom papirom za pečenje pa po njemu naštrcajte rešetku od tamnog tijesta.
  7. Gore posložite polovice marelica lagano ih utiskujući u tijesto. Pecite kolač oko 40 min u prethodno zagrijanoj pećnici.
  8. Kad je pečen, izvadite ga i ostavite da se ohladi te ga narežite na kocke. Ovaj kolač izvrsno prija uz tučeno slatko vrhnje. Za ukras, možete ga posuti listićima badema.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte