priprema

  1. Ogulite mrkvu pa je narežite na veće komade. Potom je pirjajte oko 15 minuta u vodi da omekša, ocijedite i izmiksajte u pire. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
  2. Namastite pravokutni kalup (dužine 30 cm). Kremasto promiješajte maslac, umiješajte 250 g šećera i vanilin šećer. Postupno umiješajte jaja i sok od limuna.
  3. Pomiješajte brašno, škrob, prašak za pecivo i limunovu koricu pa postupno umiješajte. Zatim dodajte pire od mrkve.
  4. Tijesto stavite u kalup pa pecite 50-60 minuta. U međuvremenu napravite glazuru miješajući šećer u prahu i sok od limuna.
  5. Pečeni kolač ostavite da se ohladi, premažite glazurom, ostavite da se glazura stisne, a zatim ga po želji ukrasite šećerom u prahu i poslužite.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte