priprema

  1. Proso nekoliko puta obarite u vrućoj vodi. Zatim ga prelijte vrućom vodom, dodajte žlicu maslaca i kuhajte oko 25 minuta dok ne dobijete gustu kašu.
  2. Ostavite da se ohladi. Malu posudu za pečenje premažite preostalim maslacem i pospite kukuruznim brašnom. Melasu i med izmiješajte sa žumancima.
  3. Bjelanca posebno stucite s prstohvatom soli u čvrsti snijeg. U proso umiješajte masu od žumanaca i orahe te na kraju dodajte snijeg.
  4. Premjestite u kalup pa žlicom rasporedite i pecite oko 45 minuta na 160 °C. Ohlađeni kolač narežite i ukrasite voćem, džemom ili medom.

Savjet

U kolač možete dodati grožđice, koje ste prethodno namočili u zdjelici s vodom. Grožđice će kolaču dati slatkoću pa mu možete dodati manje sladila.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte