priprema

  1. Brašno stavite u veliku posudu, na sredini napravite udubljenje, ulijte malo mlakog mlijeka, dodajte polovicu šećera te na to razmrvite kvasac.
  2. Ostavite da odstoji oko 10 minuta. Dodajte žumance, maslac, preostali šećer, limunovu koru i sol pa postupno ulijte mlijeko.
  3. Tijesto mijesite – najprije kuhačom dok se ne prestane lijepiti za nju, a zatim još malo rukama.
  4. Potom tijesto prekrijte kuhinjskom krpom te stavite na toplo da se diže (dok mu se volumen ne udvostruči). Pećnicu zagrijte na 170 °C.
  5. Dva lima namastite maslacem. Po pola tijesta stavite na svaki lim pa rukama raspodijelite. Kolač nadjenite rabarbarom te pospite vanilin šećerom.
  6. Za mrvice zamijesite maslac, brašno i šećer te pospite kolač. Rubove kolača premažite razmućenim jajem pa pecite do zlatnožute boje.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte