priprema

  1. Lagano zagrijte mlijeko. U zdjeli pomiješajte brašno, šećer, suhi kvasac i malo soli te miksajte dok ne nastane glatko tijesto.
  2. Razvaljajte ga pa njime obložite namašteni okrugli kalup za pite. Pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite 10-ak minuta na toplome da se digne.
  3. Pospite tijesto s 20 g mljevenih lješnjaka. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Operite ribiz te odvojite bobice. Nekoliko grančica ostavite za ukras.
  4. Razdijelite žumanca od bjelanaca. Žumanca dobro izmiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i praškom za pecivo.
  5. Bjelancima dodajte prstohvat soli pa ih dobro izmiksajte te s preostalim lješnjacima i očišćenim ribizom umiješajte u smjesu od žumanaca.
  6. Nadjev rasporedite po tijestu pa kolač pecite oko 40 minuta. Izvadite ga iz pećnice, ukrasite grančicama ribiza i listićima svježe metvice i ostavite da se ohladi.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte