priprema

  1. Prosijte brašno s praškom za puding i malo soli. Maslac naribajte u brašno, dodajte kiselo vrhnje pa umijesite glatko tijesto.
  2. Tijesto oblikujte u kuglu, zamotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na 1 sat. Tijesto razvaljajte na papiru za pečenje u oblik kalupa.
  3. Kalup namastite (i bočne stranice). Tijesto zajedno s papirom stavite u kalup i pecite 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
  4. U međuvremenu stucite snijeg od bjelanaca sa sokom od limuna, uz postupno dodavanje šećera u prahu. Umiješajte ribiz pa smjesom premažite tijesto.
  5. Smanjite temperaturu pećnice na 160 °C pa pecite kolač 20 do 25 minuta. Kolač ohladite, pospite ga šećerom u prahu i narežite na kocke.

Savjet

Od crvenog i crnog ribiza možete napraviti sok: 1 kg bobica prelijte s 1 l vruće vode i dodajte 1 žličicu limunske kiseline. Ostavite da odstoji 24 sata. Nakon 24 sata protisnite kroz cjedilo, dodajte šećer, dobro promiješajte i poslužite s kockicama leda.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte